Верховна Рада України звільнила з посади суддю Мукачівського міськрайонного суду Віктора Заборовського у зв'язку з порушенням ним присяги судді, за це рішення проголосовало 265 нардепів.

http://images.zakarpattya.net.ua/20101021150500.jpg

Доленосним засідання виявилося й для судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Віктора Заборовського. Як зазначив ініціатор пропозиції щодо звільнення служителя Феміди за порушення присяги Р.Кузьмін, якщо перераховувати всі промахи судді, то членам Ради доведеться сидіти до ранку. Звичайно, такі прогнози заступника Генпрокурора нікому не сподобалися, тим більше що на годиннику було близько 19.00.
За словами Р.Кузьміна, суддя, очевидно, брав участь у рейдерских схемах і систематично нехтував присягою, про що засвідчили матеріали перевірок.
До порядку денного питання відносно кандидата на прощання з Фемідою включалося вже вп’яте. Як зазначив В.Заборовський, він жодного зібрання ВРЮ не пропустив, однак на черговому засіданні поскаржився на погане самопочуття і попросив по можливості перенести вирішення його долі на інший час. Однак переконати членів Ради йому не вдалося.
На своє виправдання суддя заперечив систематичність порушень, мовляв, була тільки одна ухвала, котра проіснувала лише 10 днів і до того ж не виконувалася.
Однак, за словами судді, його постійно турбують докори сумління. «З того часу не минуло і дня, щоб я не шкодував за скоєне. Я вже зовсім змучився... Я щиро каюся», — бідкався суддя. «Краще вже було б відсидіти», — пожартували у залі.
Попри вибачення В.Заборовського, ВРЮ не простила його. У відповідь на рішення Ради про внесення подання про звільнення він лише знизав плечима і понуро залишив залу.

читаем постановление...

N 2643-VI, 21.10.2010, Постанова, Про звільнення суддів, Верховна Рада України

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звільнення суддів

Відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції
України Верховна Рада України
п о с т а н о в л я є:

У зв'язку з порушенням присяги судді звільнити з посад
суддів:

Юр'ївського районного суду
Дніпропетровської області